Chevrolet Volt - bude a za 40 tisíc dolarů

Volt | foto: Chevrolet

Chevrolet Volt, u nás ne až tolik známý koncept, je pro zemi za velikou louží něco, na co čekají jako na smilování. Alespoň to tak vypadá, protože téměř není dne kdy bych na zahraničních serverech nenašel článek o výrobě tohoto budoucího modelu.

Volt se nám ukázal jako koncept loni v Detroitu a někdy kolem roku 2011 by se měl dostat do sériové výroby. Američané jsou z něj v době ekologické vlny nadšeni a výroby se nemohou dočkat.

Bob Lutz před pár dny prohlásil, že není důvodu se obávat toho, že by Volt měl zpoždění. I přes nasazení moderních technologií by měl být termín roku 2011 dodržen.

Problémy plynou především z použití moderních Li-Ion baterií, které mají tendenci při zahřátí explodovat, jejich uvedení v autech se tak stále odkládá.

Bob Lutz také slíbil, že cena by neměla přesáhnout 40 tisíc dolarů, tedy asi 620 tisíc korun. Je to o 10 tisíc dolarů (150 tisíc Kč) více, než kolik bylo deklarováno původně. I přesto automobilka počítá s tím, že první generace tohoto plug-in hybridu nebude výdělečná.

Chevrolet Volt je konceptem plug-in hybridu, tedy vozu, který mimo klasické hybridní technologie umí své baterie dobít i ze zásuvky a jet určitou dobu na čistě elektrický pohon. Když se baterie vybijí, naskočí benzínový motor. V Evropě se velmi podobný koncept představil jako Opel Flextreme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy