Subaru Exiga - sedm sedadel s boxerem

Exiga | foto: Subaru

Subaru, zdá se, usoudilo, že je třeba dobýt další trh, vzalo si tedy na paškál rodinné a praktické vozy typu MPV. Model Exiga dodává obvyklým rysům Subaru nesmírně praktickou tvář. A sveze se až sedm lidí.

Exiga se nám, jak je nyní obvyklé, představovala po částech. Až nyní ovšem známe kompletní informace a všezobrazující fotografie tohoto vozu.

MPV vypadá spíše jako větší kombík, ale ve skutečnosti je takto jenom stylizované, jde o čistokrevné sedmimístné MPV.

Co je pro Subaru typické, samozřejmě jde o kombinaci výkonného motoru s protiběžnými písty, z něhož jde výkon přes symetrický pohonný systém do všech kol. U modelu Gt je navíc pohon doplněn o systém variabilní distribuce točivého momentu.

Motory jsou prozatím k dispozici dva, prvním je dvoulitr o výkonu 146 koní, zatímco výkonnější verze GT dostane také dvoulitr, ovšem s přeplňováním a výkonem 221 koní. Oba jsou spřaženy s automaty, slabší model si musí vystačit se čtyřmi kvalty, silnější dostal o jeden víc.

Celkově jde o pěkného macka s délkou 4,74 metru, šířkou 1,78 a výškou 1,66 metru. O prodeji mimo Japonsko zatím moc informací není... Ale snad by se mělo...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy