Impreza kupé, boxer, turbo, quattro, 3 dveře

Impreza Coupe | foto: Subaru

„Kuj železo, dokud je žhavé“, tak tohle rčení už znají asi i v Japonsku, protože se pustili do ještě horké Imprezy. Kupé je na světě a zastánci staré dobré imprezy mají zas o argument více nebo méně?

Po 14-ti letech se čtyřmi dveřmi byl hatchback sice šok, Japonci se však evidentně nebojí, původní odpor k pátým dveřím Impreza rychle překonává a svět si uvědomuje její potenciál.

U Subaru si navíc  řekli, že Lancer je pro Imprezu malé sousto a tak přišli s nápadem, že porazí nové BMW 3 kupé a návdavkem i Nissan 350Z. Impreze ubrali pár dveří a přidali agresivní body kit.

Otvor pro sání v přední kapotě velikostí vzdáleně připomíná hangár, dveře jsou jaksepatří prolisované a blatníky se táhnou od obzoru k obzoru.

Pod již zmiňovanou dírou v kapotě budou k dispozici dva benzínoví boxeři. Lehčí váha v podobě atmosférického dvoulitru bude mít výkon kolem 180 koní a stát bude cca. 20 000 liber. Pokud ale budete chtít vyzvat na souboj borce od Mnichova, dojde asi na nejtěžší kalibr v podobě 2.5 Turbo s výkonem kolem 300 koní a předpokládanou cenou kolem 25 000 liber.

Aby byla i s relativně slabším motorem na silnici, a hlavně mimo ni, nějaká zábava, bude výkon přesunut na zadní kola. Silnější má náhon na všechna 4, se kterým má Subaru dlouholeté zkušenosti.

Nejdřív bude k dispozici v Japonsku a USA. Do Evropy, konkrétně Velké Británie, se dostane kolem roku 2011.

Foto: www.autoexpress.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy