K Audi R8 patří i LED světlomety

R8 | foto: Kicherer

Inovativní automobilka Audi představila pro svůj vrcholně sportovní model zajímavou volbu v podobě světlometu složeného jen a pouze z LED. Za příplatek 90 tisíc korun může každý zákazník získat punc futurismu.

Technika jde nezadržitelně kupředu. Technologie LED svělometů byla ještě nedávno světlem budoucnosti a buch, máme tu jedno z prvních aut, které je možné jimi plně vybavit.

Jde o Audi R8. Jistě tento model se jako mnoho dalších od Audi sériově dodává s LED světly pro denní svícení. ale R8 jde dál.

Za příplatek 3590 eur (lehce přes 90 tisíc korun) můžete dostat nejen světla pro denní svícení, ale i potkávací a dálková světla z této technologie. A aby toho nebylo málo, nakonec jsou tu i blinkry z vysoce svítivých diod.

Výhody jsou jasné, extrémně dlouhá životnost, která je vyšší než u celého auta, takže se neočekává že by se takové světlo muselo někdy měnit, barva mnohem více podobná dennímu světlu a nakonec jistě i nižší spotřeba paliva v době, kdy se lidi hádají o každý zbytečně využitý Watt,

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy