Fiat 500 Abarth Assetto Corse

500 Abarth Assetto Corse | foto: Fiat Group

Abarth na závodě Mille Miglia 2008 - na závodní trati se objeví vůz Fiat 500 Abarth Assetto Corse. Právě ten si Abarth vybral pro návrat na závodní tratě - tento "dětský supersports" vznikne v limitované edici 49 vozů.

Tento nový automobil byl navržen stylovým centrem skupiny Fiat a je produkován týmem inženýrů a designérů firmy Abarth. Měl by se od příštího roku stát hvězdou závodních tratí a vznik vozu potvrzuje zájem firmy Abarth o účast v těchto závodech.

Verze Assetto Corse malého Fiatu 500 Abarth převzala štafetu od svého předchůdce, verze '595', která dosáhla od roku 1963 mnoha úspěchů a skvělých vítězství a vysloužila si přívlastky "malý ale smrtící".

Jako správné sportovní auto dostal tento vůz plně závodní vzhled: rozšířený rozcho , bílá speciální sedmnáctipalcová ultralehká závodní kola, snížený podvozek, sportovní zpětná zrcátka, a prostor pro nalepení závodního čísla na bocích . K dispozici bude v pastelově šedé barvě s červenými pruhy Abarth na boku, nápisy '500 Abarth Assetto Corse' a asertivní kapotou s logem Abarth a pod ním široký nárazník s aerodynamickým spoilerem.

Navíc spolu s klasickými klipsami na kapotě najdeme dva karbonové vzduchové vstupy s logem škorpióna Abarth. Zadní část vozu dostala bílý větrný spoiler, logo Abarth a dvojitou koncovku výfuku.

Uvnitř modelu Fiat 500 Abarth Assetto Corse najdeme ochranný rám, který je pro závodní vozy povinný  - odstraněním vnitřní výbavy pak vůz byl odlehčen a tak je i rychlejší. Hmotnost automobilu je tak o přibližně 180 kg nižší než u standardní verze.

Zapomenout nemůžeme ani na anatomické sedačky, závodní volant a karbonové výplně dveřních panelů, což z Fiatu 500 Abarth Assetto Corse dělá skutečný "malý" sportovní vůz s nenapodobitelným charakterem.

Abarth také nabízí pro řidiče speciální závodní kombinézu, která je dodávána s originální koženou taškou se znakem Abarth. A řidiči závodních modelů Fiat 500 Abarth Assetto Corse proto budou v závodních overalech, helmách, rukavicích a botách nepřehlédnutelní.

Zdroj: Fiat a Abarth

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy