Weber Faster One - F1 ve slušivém balení

Faster One | foto: Weber

Čtyři sta kilometrů v hodině, to je meta, po které prahne mnoho výrobců po celém světě. Společnost Weber nyní vyrobila stroj, o kterém tvrdí, že se oné mýtické hodnoty nejen dotkne, on ji dokonce překoná.

Již podle fotek je jasné, že nepůjde o žádné ořezávátko. Auto jak se patří je nízké, aerodynamicky tvarované a díky tomu trochu ošklivé... vlastně ne, neskutečně přitažlivé.

Pod kapotou je motor z Corvetty Z06, ale s notnou dávkou dopingu. Finální výkon je 900 koní a to je na hmotnost 1100 kg snad až příliš. Díky tomu se tato střela dostane na stovku za neskutečných 2,5 sekundy a dvoustovka tam padne po 6,6 sekundy. Máte-li dost nervů, již za 13,6 sekundy jede Webber 300 a to je neskutečné hodnota, zvlášť když si pomyslím, že ten můj prcek tou dobou bude olizovat s bídou stovku...

Při tomto tempu se nelze divit tomu, že autu dojde dech až za hranicí 420 km/h.

Aby byly i extrémně vysoké rychlosti bezpečné, auto je vybaveno brzdami o průměru 380 mm, které svírá neskutečných 12 pístků. K bezpečnosti přispívá i to, že výkon je rozdělen mezi všechna čtyři kola.

Při těchto údajích není divu, že Weber svůj výrobek nazývá F1. Nikoliv v odkazu na Formuli 1, ale jako slova Faster one, v češtině „ten rychlejší“.

Máte chuť? Tak si ji nechte zajít, pokud nemáte v bance alespoň 25,5 milionu korun. A s mřížkou na N1 nepočítejte...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy