Kia Borrego 2009

Borrego | foto: Kia Motors

Varianta SUV od Kia Motors představila novinku na rok 2009 v podobě nového Borrega. Výkonově nejsilnější Kia je po stránce designu dalším krokem k jemnějším rysům vozidla do drsných podmínek.

Koncept vozidla byl představen už v roce 2005 v Detroitu jako KCD-II Mesa na jehož základě bylo nové Borrego postaveno. Základním rozlišením jsou vyšší podběhy s plastovým krytem pro zvládnutí obtížné jízdy v terénu a velmi líbivá chromová maska dává celému automobilu luxusní tvář společně s lichoběžníkovými světlomety.

S rozvorem 2900 mm, celkovou délkou 4880 mm a výškou 1915 mm se řadí Borrego do kategorie vozů jako je Ford Explorer, Chevrolet TrailBlazer, Nissan Pathfinder nebo Toyota 4Runner. Nezávislé zavěšení kol a kotoučové brzdy poskytují vynikající jízdní vlastnosti v terénu, šotolině nebo asfaltu. Pozitivní vlastností jsou tři řady sedadel pro sedm pasažérů a to v základu. Poslední třetí řada je variabilní a může poskytnout místo pro dva pasažéry nebo přepravní prostor.

Borrego se bude dodávat se dvěma motorovými variantami. První jako šestiválec s objemem 3,8 litru a druhá osmiválcová varianta s obsahem 4,6 litru s více než 300 koňskými silami. Obě varianty budou s možností 6 stupňových automatických převodovek. Co se týče elektroniky lze dokoupit 600wattový audio systém, DVD s navigací, zpětnou kameru pro přehled provozu za vozidlem a samozřejmě USB port pro iPod.

Novinku si na americkém trhu dopřejí již koncem tohoto léta a v roce 2009 by se měla objevit i v Evropě a cena zatím není známa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy