Oficiálně - Bugatti Veyron Targa bude za rok

Veyron | foto: Buggyra IRS

Spekulujeme o tom již dobrý rok, ale až teď to oficiálně potvrdili i zástupci značky, nejrychlejší GT světa, Bugatti Veyron, dostane polootevřenou variantu. Počkáme si na ni ještě rok, ale zato to bude opravdová exkluzivka.

Pouhých 80 kusů vznikne tohoto unikátního skvostu na čtyřech kolech. Půjde tak o jeden z nejžádanějších kabrioletů světa a svou exkluzivitou překoná samotný otevřený Veyron, kterých se vyrobí „celých“ 300.

Oproti uzavřené verzi bude targa o 60km/h pomalejší, dosáhne totiž rychlosti „jen“ 350 km/h. I tak půjde o jeden z nejrychlejších otevřených vozů světa.

Střešní panel bude pouze odnimatelný a nebude kam jej uschovat – leda jej nechat doma. V případě, že jezdce zastihne špatné počasí, bude vůz vybaven nouzovou plátěnou stříškou.

Automobilka se tak snaží vytěžit z potenciálu Veyronu maximum a dostává tak další čas na vývoj nového modelu, kterým bude pravděpodobně superrychlý sedan osazený kultivovanějším motorem W16 quad-turbo. Výroba 80 kusů navíc bude při současném tempu trvat asi rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy