Opel Insignia - první polooficiální snímky

Insignia | foto: Opel Media

Opel Insignia je jedním z neočekávanějších modelů tohoto roku, hodlá totiž nahradit poměrně úspěšnou Vectru a to vyžaduje notnou dávku odvahy. K tomu všemu se má porvat s novým Mondeem, který mnoho novinářů povžuje za absolutní vrchol.

Dávat oficiální snímky renomovaným časopisům dopředu asi není zrovna nejbezpečnější. Opět se to tentokrát ukázalo, když fotografie nové Insignie unikly několik dní před termínem.

Insignia naváže na veleúspěšnou řadu Opelů Vectra, kterých se vyráběly 3 generace. Po dvaceti letech výroby se jméno promění na Insignii. Automobilka chce navázat na tradici Vecter, ale posunout ji o stupeň výše. Opel totiž dnes nemá zrovna nejlepší pověst a nové jméno by mělo více přispět k odpoutání od toho špatného dosavadního.

Designem se odpoutání jistě daří. Je svěží, moderní a dynamický. To je to co Evropa chce. Také interiér vypadá o světelný rok dále než generace minulá.

Pod kapotou se mají objevit motory od 1,6 čtyřválce až po 2,8 V6. Mezi ně se docela jistě vklíní přeplňovaný dvoulitr. Diesely budou stát na 1,9 o výkonech 120, 150 a snad i 180 koní. Tvrdí se, že se objeví i šestiválec spalující naftu.


Via: AutoWeek.nl

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy