Alfa Romeo 8C Spider

8C Spider | foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo představila na mezinárodním autosalonu v Ženevě nové modely ve své nabídce. Po uvedení modelů Alfa 159 a Alfa Brera v roce 2005, modelů Alfa 159 Sportwagon a Alfa Spider v roce 2006, a po představení personalizačního programu,

nazvaného "Alfa Unica" v roce 2007, tak konečně přišel čas na svůdnou Alfu 8C Spider.

O novinkách Alfy jsme již psali v článcích Alfa Romeo Mi.To - kráska ve výrobě a  Alfa Romeo 8C Spider - dalších 500 na skladě, a tak dnes přinášíme především nové fotografie a doplnění informací o modelu Alfa Spider 8C. Ten se totiž stal jednoznačně nejpoutavějším exponátem expozice Alfy. Nový Spider je odvozen od staršího sourozence s karoserií kupé, jehož úspěch u zákazníků překvapil celou odbornou  veřejnost.

O odbyt by mělo být postaráno, protože vůz jednak vyniká designem stylingového střediska Alfa Centro Stile, a jednak bude vyrobena jen omezená edice 500 vozů. Díky tomu tento nový vůz bez střechy okamžitě upoutá pozornost - s žádným jiným si jej nespletete, honosí se typickou italskou elegancí,  vyniká unikátním a nenapodobitelným stylem a nabízí pro Alfu typickou sportovní ovladatelnost a jízdní vlastnosti.

Pod kapotou se skrývá výkonný osmiválcový motor o objemu 4,7 litru, který má výkon sympatických 450 koní, a je spřažen se šestistupňovou robotizovanou převodovkou. Nová Alfa 8C Spider je vpravdě krásná, výkonná a přitom solidní, má graciézní linie a přiměřeně vyvážené rozměry. A neuškodí připomenout, že spolu s modelem Spider je nabízen i model Alfa 8C Competizione.

Zdroj: Alfa Romeo

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy