Mercedes ML byl u plastického chirurga

ML 63 AMG | foto: Mercedes-Benz

V nyní již střední SUV od Mercedesu se jménem ML se v posledních dnech podrobil faceliftu. Motory jsou o chloupek lepší a do výbavy se dostaly nové zajímavé věci. Nakonec i ten vzhled se trošku změnil.

Pro modelový rok 2009 dozná Mercedes ML několika změn, aby se mu lépe soupeřilo s BMW X5 a do jisté míry i s Audi Allroad.

Na karoserii se objeví nově tvarované nárazníky a to na obou stranách. V interiéru přibudou nové materiály a čtyřpaprskový multifunkční volant. Zlepší se i konektivita díky Bluetooth a handsfree.

Nově bude mít ML v nabídce systém aktivní ochrany PRE-SAFE, který rozpozná riziko kolize a řidiče na to upozorní, přičemž vůz připraví na náraz a uhýbací manévr. Objeví se i ochrana krku NECK-PRO.

Výkony pofaceliftové verze budou začínat na 190 koních a půjdou až ke 388 koním. N vrcholu bude stát AMG se 510 koňmi. Všechny motory vykážou díky dílčím úpravám spotřebu přibližně o 0,4 litru nižší.

Supersilné SUV ML 63 AMG dokáže se svým 6,3 litru velkým osmiválcem uhánět stovkou už za 5 sekund. Všechna kola jsou poháněna přes sedmistupňový automat. Upraveny byly jak nárazníky, tak i vzduchové odpružení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy