VIDEO: Dacia Sandero - Logan s make-upem

Sandero | foto: Renault

Dacia Logan je bestselerem nejen této rumunské značky, ale i celého koncernu Renault. Z této pozice dostává stále nové varianty, které přibližují vůz dalším a dalším masám. Sandero je jen logickým vyústěním.

Pozorný čtenář auto-news.cz si jistě vzapomene a řekene: "o tomhle jste přece už psali". A má pravdu, psali. Jenže tehdy to ještě byl Renult Sandero určený pro trhy v Jižní Americe. Teprve dnes se tato "novinka" dostává zpět do rodné Evropy.

Dacia Sandero vychází z Loganu a nesnaží se to příliš zakrývat. Genetický odkaz však navenek kryje novým, povedeným kabátkem, který se zdá být oproti Loganu o světelné roky modernější.

Do délky přerostlo Sandero 4 metry jen o 2 centimetry a na délku se tak stává jasným konkurentem Fabie, která má taktéž rovné 4 metry. Rozvor 260 cm však domácí model překonává. Nejde o přímou konkurenci, neboť kvalitativně i cenově se budu pohybovat různě, tedy jen pro srovnání.

Ostatní parametry jsou shodné s Loganem a to včetně zvýšeného povdozku, který jistě ocení všichni uživatelé polních cest.

Dacia, respektive její majitel a donor orgánů Renault hlasá, že bylo zapracováno především na antikorozní ochraně. Již dnes, teprve 3 roky po náběhu výroby Loganu, některé kousky kvetou a to ne zrovna příjemně.

Motorová paleta a většina vnitřností zůstane zachována a to včetně interiéru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy