Saab 9-X BioHybrid concept je na scéně

9-x Biofuel | foto: Saab

Předobraz nejmenšího Saabu 9-1, koncept 9-X BioHybrid, bude další hvězdou Ženevy. Koncept je tradičně ekologický a výkony tohoto malého vozu zní velce slibně. Zůstane-li 9-1 stejné, má se konkurence na co těšit.

O tomto konceptu jsme v posledních týdnech psali víckrát. Je to zajímavé, protože až teď se nám dostaly do rukou první opravdové fotografie. Tohle je budoucí nejmenší Saab.

Jak název konceptu napovídá, 9-x je ekologickým vozem. Jeho karoserie ukrývá 1,4 litrový turbomotor, kterému pomáhá elektromotor. Sumární výkon je rovných 200 koní.

Výkonu a své nízké hmotnosti vděčí za dobrou dynamiku, na stovku to tento prcek zvládne za 7,9 sekundy a dosáhne až na 192 km/h. To vše při nízké spotřebě 4,9 litru. Motor je benzínový, ale dokáže spalovat i E85.

Mezi motorem a koly stojí poloautomat se šesti stupni, automatickou spojkou a sekvenčním řazením. Poháněna jsou jen přední kola. Regenerovaná energie je uchována v Li-Ion bateriích.

Interiér je jasně zaměřený na řidiče. S vývojem ovládacích rozhraní pomohl Sony Ericsson který se zapojil i do propojení telefonu a zbytku vozu.

Saab zkrátka dokazuje, že ještě neřekl své posední slovo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy