Koncept nového Opelu Meriva

Meriva | foto: General Motors

Na mezinárodním autosalonu v Ženevě se své světové premiéry dočká nejeden automobil. Platit to bude i koncept nové generace Opelu Meriva, který představuje další úroveň flexibility

jednoprostorového vozu.

Koncept Opelu Meriva je vizí budoucích malých jednoprostorových rodinných vozů  - segmentu, ve kterém si velmi úspěšně již od svého představení v roce 2003 vede současná generace Opelu  Meriva.

Nový koncept Meriva představuje inovativní přístup k ještě větší flexibilitě rodinných vozů. V Opelu Zafira najdeme systém skládacích, vyjímatelných a posuvných sedaček Flex7, v Opelu Meriva pak koncepci FlexSpace; obojí představuje začátek nové éry variability interiéru a má navždy změnit automobilový svět.

S modely Zafira, Meriva a brzy již také s novou Agilou má dosáhnout značka Opel velkých úspěchů v segmentech jednoprostorových rodinných vozů - modelů, u kterých není zavazadlový prostor oddělen od prostoru pro cestující. V roce 2007 prodal Opel v těchto segmentech celkem 335 tisíc vozů Zafira a Meriva, což znamená, že každý pátý prodaný Opel je vozem tohoto typu - pro srovnání, celkově se počet prodaných jednoprostorových vozů podílí na celkovém počtu prodaných osobních automobilů jen jednou osminou.

Na konceptu nového Opelu Meriva je vidět nový design značky Opel, převedený do podoby malého rodinného vozu. Boční profil konceptu se vyznačuje výraznou svažitou linií střechy v zadní části, což by měl být typický designový prvek budoucích modelů Opel.

Zdroj: General Motors

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy