Mercedes Benz CLC - malé kupé je tu

CLC | foto: Mercedes-Benz

Mercedes vypustil první informace o svém novém sportovně laděném kupé CLC, které vychází ze sedanu a kombi třídy C. Zájemci se mohou těšit na nově hranaté tvary, kterými se silně odliší od generace minulé.

Nový Mercedes CLC je spíše evolucí stávajícího Mercedesu C Sportcoupé. A to i po stránce designu.

Právě velmi charakteristický profil autu zůstal a díky tomu je i přes změnu jména stále velmi dobře identifikovatelný. Zepředu je však naroubována nová firemní tvář, kterou CLC podědilo z Mercedesu třídy C.

Nové jsou i linie zádi, především v oblasti světlometů. Pozoruhodným prvkem je pás třetího brzdového světla, která se táhnou přes téměř celou šířku auta.

Menší proměnou prošel i interiér, který se dočkal také svého vylepšení. Celkově se dá říct, že přerod z první do druhé generace se alespoň dle fotek zadařil.

V nabídce je 6 agregátů, 2 dieselové se nesou ve znamení dvojek, posuďte, jde totiž o objemy 2,0 a 2,2 litru. Výkon prvního je 122 koní a druhého 150.

Nabídka však začíná na základní benzínové 1,8 kompressor s výkonem 155 koní. Silnější přeplňovaný dvoulitr má výkon až 184 koní.

Šestiválec s objemem 2,4 litru potom dává výkon 204 koní, nejsilnější 3,5litr generuje 272 koní.

Právě posledně jmenovaný motor bude jediný, který bude kombinován se sedmistupňovým automatem 7-G tronic. Ostatní budou na výběr buď se šestistupňovým manuálem, nebo automatem o pěti kvaltech.

Technicky jde spíše o velmi rozsáhlý facelift, protože pod kapotou by měly zůstat staré komponenty podvozku. Dostaly však také řadu úprav, které by měly posunout jízdní vlastnosti o něco dále.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy