Mercedes-Benz GLK Townside - městskou džunglí

GLK Townside | foto: Mercedes-Benz

Mercedes není troškař. Nestačí mu, že v Detrioitu představí jeden model GLK. On prostě musí představit rovnou dva. Zatímco ten první, který jsme vám představili již dříve, je určen do terénu, nový koncept má zvládnout předvším betonovo-asfaltovou džungli.

Mercedes překvapuje. Zatímco již delší dobu víme, že do Detriotu se dostane SUV GLK, dnes jsme se dozvěděli novinku – dostanou se tam hned dvě GLK. Oba dva zatím ve formě konceptů, které mají velmi blízko k výrobě.

Mám teď v hlavě trochu zmatek. Před pár dny jsem totiž terénní koncept představoval jako naprosto jasnou sériovku a teď tohle.

Je tedy možné, že Mercedes se rozhodl k zajímavému kroku. Nenabídne jen jedno GLK, ale hned dvě. A to tak, že jedno bude určeno do terénu a druhé do města. Podobně nabízí Volkswagen svůj Tiguan, tam se však verze liší jen nárazníky.

U Mercedesu šli dál. Snížili světlou výšku, změnili kola, lehce modifikovali odpružení... Vzhledově jsou si auta velmi podobná, avšak městský dravec je na první pohled nižší a jeho nárazníky jsou o chlup uhlazenější.

Tak co předvedeš, Mercedesi?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy