Speciální edice Land Rover Defenderu

Defender | foto: Land Rover

Land Rover oslavuje 60. výročí existence pomocí nové speciální edice ikony značky, vozu Defender SVX. Land Rover Defender SVX byl poprvé představen Zarou Phillips na plese britského Červeného kříže v Londýně.

První exemplář modelu SVX byl pak britským Land Roverem věnován britskému Červenému křízi do aukce, jejíž výtěžek pomůže doplnit rozpočet této charitativní a zdravotnické organizace.

"Červený kříž spolupracuje s Land Roverem již od roku 1954, kdy Land Rover dodal britskému Červenému kříži první vůz pro použití v Dubaji jako mobilní výdejny," řekl James Johnstone, předseda plesu bristského Červeného kříže. "Jsme potěšeni, že Land Rover i nadále podporuje naši důležitou humanitární práci. Zisk z aukce tohoto vozu půjdou přímo na pomoc Červenému kříži ve Velké Británii i v zahraničí, což letos zahrnovalo například povodně, krizi v Dárfúru nebo neustávající pomoc HIV pozitivním lidem v Africe."

Většina z roční produkce 25000 vozů Defender je vyráběna jako pracovní nástroje pro každodenní použití farmáři nebo lesníky, ovšem model SVX je nejstylovějším a nejvybavenějším Land Roverem, který byl kdy vyroben.

Výbava Speciální Edice

Defender SVX bude lakován v černé metalické barvě se saténově černými detaily. K dispozici bude jak verze s odkládací střechou, tak verze se střechou pevnou. Výrazný exteriér bude kontrastovat se stříbrným zpracováním značek 'Defender' a 'SVX', bočními trubkovými prahy, nebo masivní přední masky. Přední světla dostanou čiré překrytí a vůz bude stát na pětipaprskových litých kolech. Vepředu najdeme zesílený hliníkový ochranný rám a vzadu naopak koncová světla s LED diodami.

Celkově bude vyrobeno pro britský trh 200 vozů SVX - 140 z nich bude dvoumístných verzí Defender 90 s odnímatelnou střechou, zbylých 60 pak čtyřmístná verze Defender 90 s pevnou střechou. Výroba modelu Defender SVX začne na jaře 2008, první dodávky zákazníkům jsou předpokládány na začátku léta - nejprve budou k dispozici verze s odnímatelnou střechou, později v létě pak přijdou na řadu verze se střechou pevnou. Ceny budou ale teprve stanoveny.

Zdroj: Land Rover

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy