Hyundai představil novou i10, nástupce Atose

i10 | foto: Hyundai

Hyundai představil novou základnu své modelové řady, model i10 bude tvořit to nejmenší, co lze u této korejské automobilky koupit.

Nový nejmenší Hyundai si odbyl svoji premiéru v Indii. Má to svoji symboliku, právě Indie se totiž stane továrnou pro tyto minivozy. Abych byl přesnější, i10 bude kompletně vyráběn pro celý svět v továrně v Dhílí.

Prozatím byla představena jediná pohonná jednotka. Je jí čtyřválec 1,1 o výkonu slušných 67 koní a točivém momentu 99 Nm. Je pravděpodobné, že v nabídce nezůstane osamocena a nabídkou se připodobní ke Kii Picanto, která nabízí ještě malý diesel 1,1 CRDi a benzínovou jednotkou je namísto 1,1 litr o výkonu 61 koní.

Velice sympatická je základní výbava, která by měla obsahovat čtveřici airbagů, ABS, posilovač řízení, elektricky stahovaná okna, audio s MP3 a kupodivu i klimatizaci. Nedá se předpokládat, že by takto bohatá výbava byla v základu i na našem trhu, každopádně jde o slibný základ.

Hyundai bude muset přistoupit na cenovou válkou, kterou vede velmi úspěšně mimo jiné i sesterská Kia Picanto. Se základní cenou, o které se mluví v Anglii – 250 000 korun, by u nás pohořel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy