Po konceptech konečně praktik na silnici

Fiorino | foto: Fiat Group

Fiat dnes oznámil brzké představení nové malé kompaktní a ekonomické dodávky nazvané Fiorino. Vůz bude vyráběn v kooperaci s PSA Peugeot Citroën v Turecku.

Na první pohled identické vozy tří výrobců budou 3,86 metru dlouhé a objem jejich zavazadlového prostoru bude 2,5 - 2,8 metrů krychlových. Výrobce slibuje délku úložného prostoru 2,5 metru. Snadné nakládání budou umožňovat vzadu vyklápěcí a na boku posuvné dveře.

Standardní výbava bude obsahovat posilovač řízení, ABS a airbag řidiče. V příplatkové výbavě bude k dispozici řada dalších systémů a prvků, které jsou ve vozech stále častější, například parkovací senzory nebo oddělený zamykací systém kabiny a úložného prostoru.

Specifikace motorových jednotek zatím učiněna nebyla, ale k dispozici budou jak benzínové, tak naftové agregáty se sníženou produkcí CO2.

Už dlouho fungující spolupráce tří výrobců z větší dodávky Fiat Ducato / Citroën Jumper / Peugeot Boxer a střední dodávky Fiat Scudo / Citroën Jumpy / Peugeot Expert tak pokračuje ještě dál.

Nová trojice ponese jména Fiat Fiorino / Citroën Nemo / Peugeot Bipper.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy