Kia pro_cee'd konečně opravdu oficiálně

Pro_cee'd | foto: Kia Motors

O třídveřové variantě Kie cee'd se toho napsalo již mnoho, konečně jsou tu však i oficiální informace. Je jich plno, pojďme se na tu záplavu čísel a hodnot podívat

Co můžeme od pro_cee'du očekávat? Bude delší, lehčí a nižší. A bude mu chybět jeden pár dveří. To jsou hlavní atributy nového vozu ze Žiliny.

O 15 milimetrů delší a o 30 milimetrů nižší postava jasně vybízí ke sportovnímu vzhledu a toho se v Kii chytili. Auto jako celek a především nová záď působí velmi dynamicky, sportovně a několikanásobně trumfují vzhled pětidveřového modelu. Malé zadní sklo, široký C-sloupek, nízké boční prosklení, k zemi přikrčená karoserie a dopředu protažené zadní světlomety, zkrátka je na co se koukat. Zatím sice jenom dle fotek, ale i tak je třeba říct – pánové Korejci, tohle se vám opravdu povedlo.

Dle tiskové zprávy je pozměněna i přední partie vozu. Dveře se povytáhly o nemalých 28 cm a na zádi se na rozdíl od konzervativnějšího pětidvířka chlubí i koncovkou výfuku.

Co se nabídky motorů a převodovek týče, ta zůstává zachována. Tři stupně výbavy se budou jmenovat LX, EX a TX, v nabídce bude 12 barev karoserie a možnost dokoupení dalších doplňků. Bude jím například Sport Pack, který obsahuje kola 225/45 R17, tužší tlumiče a doplňky interieru.

Oficiální živé představení je naplánováno na autosalon ve Frankfurtu, prodeje začnou na začátku roku 2008.

 

zdroj: Kia

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy