Kia Pro-cee´d: Nová fotografie

Pro_cee'd | foto: Kia Motors

Po úspěchu nového cee’du nikdo nepochyboval o tom, že přijdou další karosářské varianty. Jednu z nich, tu třídveřovou, máme na oficiálních fotografiích i zezadu.

Od počátku výroby je v prodeji především pětidveřová verze hatchback. Ta se prodává velmi slušně, takže není důvod nepřijít s novou verzí, kombi. Tu jsme vám, čtenářům, představili již před dobou zde.

Nyní je na řadě hatchback se třemi dveřmi. Oficiální fotografie zepředu je ynámá už delší dobu, ale bohužel toho příliš neříkala o konečném řešení zádě. Třídvéř totiž má být daleko sportovnější, než jak je tomu u pětidveřového modelu.

A dle designu tedy bude. Linie oken buse směrem dozadu čím dál užší až narazí na masivní C-sloupek karoserie. Zadní okno bude tak malé jak jenom může být.

Co přijde ještě? Bezesporu to bude ostrá verze. Mít hot hatch je v módě a tu nesmí opomíjet ani v Koreji...vlastně v Žilině. Rychlá verze XR bude mít pod kapotou pravděpodobně přeplňovaný dvoulitr o výkonu lehce přes 200 koní. Styling bude ostřejší, vepředu ostře řezaný nárazník, vzadu difuzor, doufejme, že adekvátně bude vyladěn i podvozek.

Jaký bude mít osud studie ex_cee’d, to je zatím ve hvězdách. Kia se nechala slyšet, že výroba kabrioletu by nebyla dostatečně rentabilní. Jenže autosvět je nevyzpytatelný.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy