Fiat Punto Sporting – my čekáme na Abarth

Punto Sporting | foto: Fiat Group

Fiat chce mít opravdu komplexní nabídku jak modelů, tak jednotlivých motorizací. Punto dostává verzi Sporting. Zatím jen sporting.

Podobně jako minulá generace, i ta současná dostane o něco ostřejší verzi Sporting. Zatímco minule se jednalo spíše o design a motor 1,4 o výkonu necelých 100 koní, tentokrát je to o něco lepší. Pod kapotu se dostane přeplňovaná 1,4 naladěná na výkon 120 koní.

Nazuta budou 17 palcová litá kola, sada spoilerů dodá o něco ostřejší výraz. Zrychlení na stovku se odehraje během 8,9 sekundy a maximální rychlost dosáhne na 194 km/h. Sériová výbava bude obsahovat ESP i 6 airbagů. Cena na anglickém trhu činí 12 tisíc liber, tedy půlmilion korun.

Fiat se jí snaží ukojit čekání na ještě ostřejší verzi. Verze Abarth dává zapomenout na vrcholnou verzi minulé generace, 130 koní bude proti 155 a 180 koním (dle verze) téměř zanedbatelná hodnota. Navíc bude obouvat 18 palcová kola, což je na takto malém voze opravdu nevídané. Neméně zajímavé jsou také spekulace o pohonu 4x4 na takto vyladěné verzi. Fiat zkrátka ví jak potěšit srdce motofandy.

Zdroj: Autocar

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy