Castagna Aznom – interkontinentální kříženec

Castagna | foto: Archiv AutoRoad.cz

Corvette je legendou, o tom není sporu. Karosárna Castagna je legendou, o tom také není sporu. Co když se spojí dvě legendy v jednu?

Nádherná, nespoutaná, provokativní... jedno slovo zkrátka nestačí. Takové je nové dílo karosárky Castagna, která se v nedávné době zviditelnila především konceptem Imperial Landaulet, ale už v dřívější době provokovala zajímavými a téměř úžasnými designovými koncepty. Pro letošek si pro auto na přestavbu zajela až za velkou louži.

Na karoserii nezůstal jediný nýtek na svém původním místě. Nový kabátek je mnohem agresivnější, ostře řezaná světla spolu s ohromným nasávacím otvorem v přídi vám zaručeně vyklidí levý dálniční pruh a zanedlouho už se okolo jedoucí řidiči budou moct kochat decentním a nezvykle vepředu umístěným spoilerem, úzkými zadními lampami a ohromným difuzorem. A nebude to špatný pohled.

500 koní v Corvettě? Pche. Castagna garantuje o polovinu více, rovných 750 plnokrevníků zaručeně rozproudí krev v těle lecjakého nebožtíka, zatlačení do sedadel točivým momentem 980 Nm totiž bude působit jako velmi slušná masáž srdce. I díky tomu můžete jet z místa stovkou již za 3,4 sekundy a když v čase 9,5 sekundy minete číslici 260, do maximálky 340 už zbývá jen kousek...

Proč taky ne, když výkon ze sedmilitrové V8 na silnici přenáší gumy o rozměru 285/30 vepředu a 335/30 vzadu nazuté na dvacetipalcových ráfcích. Kam jinam totiž uschovat kotouče o rozměrech 356 mm vepředu a 340 mm vzadu?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy