Mercedes CLS 2008 – vylepšení pro další rok

CLS | foto: Mercedes-Benz

Když se Mercedes-Benz CLS objevil v roce 2004, v podstatě dal základ nové třídě čtyřdveřových kupé a dodnes stojí bez přímé konkurence.

Vzhledem k tomu, že konkurence se pomalu blíží, je třeba CLS trochu omladit. Facelift, který se představí v září na autosalonu ve Frankfurtu, s sebou přinese především decentní změny na designu, především na grilu chladiče, a některé nové prvky výbavy.

Tím je především bezpečnostní systém PRE-SAFE, který je v současné době nabízen ve třídě S. Tento systém hlídá bezpečnost kolem auta a v případě hrozící kolize je schopen nejprve upozornit řidiče na hrozící nebezpečí a poté i sám začít brzdit, ačkoliv ne naplno. Díky tomu jsou následky srážky mnohem menší. Zároveň systém přitáhne bezpečnostní pásy, nastaví sedačku do ideální polohy tak, aby byly pásy a airbagy co možná nejúčinnější a pozavírá okna.

Elektronika hlídá v autě snad všechno, počínaje sedmistupňovým automatem, přes odpružení Airmatic, až po protismykové a protiprokluzové systémy. Standardně má vůz aktivní opěrky hlavy, o posádku je postaráno vyhřívanými a odvětrávaným sedačkami a například také exkluzivními audiosystémy s připojením na iPod či jiným MP3.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy