Novinky od Bmw pro řadu 6

BMW | foto: BMW Group

Že Bmw nikdy nespí na vavřínech je známou pověstí německé automobilky. Tentokrát se podíval na zoubek stávající šestkové řadě, ta se po třech letech své působnosti dočkala hned několika změn.

Pojďme se tedy podívat, co je u sportovního GT nového. Nejprve se zaměřme na design, kde si Bmw pohrálo spíše s výraznějším vyniknutím tvarů, silné linky prochází od předních ledvinek přes kapotu až po víko zadního kufru a světel. Přední spoiler má širší otvory pro lepší přívod vzduchu,  ale taky pro celkově širší postoj vozu. Přední a zadní světlomety s novými LED diody jen podtrhují výraznější design.  Paleta barev zahrnuje novou vesmírně šedou nebo mořskou modř.

Facelift vozu pokračuje interiérem, kde jsou linky opět mohutnější, palubní deska tak výrazněji přechází na dveřní výplně, či na středový tunel. Nové chromové obložení je příjemné, stejně jako nový odstín koženého čalounění.

Osmi-válcová jednotka 650i o obsahu 4,8 litru s 360 koňmi přidala na dynamice díky nové 6-ti stupňové sportovní automatické převodovce, jednotlivé odstupňování lépe využívá výkon motoru a pohotově reaguje na vaše polohy plynového pedálu.

Všechny modely pak disponují lepší elektronickou stabilitou trakce DSC a brzdnou silou, speciálně vyvinutou pro sportovní jízdní vlastnosti šestky. Samozřejmostí je také aktivní řízení, které do rychlosti 100km/h je velmi strmé a dokáže tak vozu dodat neobvyklou hbitost například v ostrých zatáčkách a řidiči dodat jedinečný zážitek z rychlých reakcí.

zdroj: Bmw

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy