Citroen C4 nově také jako sedan

Solstice SD-290 | foto: Citroën

Citroen rozšiřuje velmi úspěšnou modelovou řadu C4 o novou karosářskou variantu - Citroen C4 Sedan. Ten bude na vybraných evropských trzích k dispozici v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Nový model díky prodlouženému rozvoru náprav nabídne více prostoru cestujícím na zadních sedadlech a také dostatečně objemný zavazadlový prostor.

Citroen C4 Sedan kombinuje sofistikovaný styling modelové řady C4 s elegancí čtyřdveřových sedanů, přičemž je stále maximální pozornost věnována pohodlí přepravovaných osob. Vůz se chlubí délkou 4.77 m a šířkou 1.77 m, a nabízí spoustu místa nejen cestujícím na předních sedadlech, ale také těm, kteří sedí vzadu. Díky tomu umožňuje příjemně strávit cestování pěti dospělým osobám i na dlouhých výletech. Jak je pro Citroen obvyklé, podvozek je naladěn velmi komfortně a nabízí tak vysokou kvalitu jízdy i na rozbitých a hrbolatých cestách.

Design interiéru je typický pro řadu C4 a jeho hlavním prvkem je volant s integrovanými ovládacími prvky, což mu dodává moderní vzhled. Komfortní je také sedačka, a navíc ji lze snadno všestranně nastavovat dle přání řidiče. Aby byl interiér vozu maximálně funkční a ergonomický, nabízí Citroen C4 Sedan mnoho rozličných odkládacích prostor.

Vůz bude nabízen se dvěma motory - jedním benzínovým motorem a jedním dieselem. Oba motory budou plnit emisní normu Euro IV a budou spřaženy s pětistupňovou manuální převodovkou. Benzinovým motorem bude jednotka 1.6i 16V o výkonu 81kW/110 koní. Její maximální točivý moment dosáhne hodnoty 147 Nm ve 4000 otáčkách za minutu, přičemž 90% maxima točivého momentu bude k dispozici již od 2000 otáček. Zástupcem naftou poháněných motorů bude čtyřválec o objemu 1560 cm3, který rovněž disponuje výkonem 80kW/110 koní, maximum točivého momentu pak činí 240 Nm v 1750 otáčkách zaminutu. Pokud řidič využije funkci overboot, lze krátkodobě zvýšit točivý moment o dalších 20 Nm.

Součástí standardní výbavy vozu bude mim o jiné i tempomat. Mezi prvky doplňkové výbavy pak naleznou zákazníci například xenonová světla, parkovacího asistenta nebo automatické stěrače.

Citroen C4 Sedan je vybaven veškerými bezpečnostními prvky řady C4, která získala v testu EuroNCAP maximální počet pěti hvězdiček. Díky pevné ose řízení bylo možno použít inovativně formovaný airbag řidiče. Standardem jsou přední airbagy pro řidiče i spolujezdce, ve vybraných zemích pak budou standardně dodávány také boční airbagy.

Zdroj: Citroen

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy