Renault Megane a sportovní diesel?

i30 CW | foto: Renault

Do nedávna si asi těžko někdo mohl představit sportovní auto s dieselovým motorem, jenomže doba se mění a moderní vznětové agregáty dnes ukazují záda leckterým benzíňákům, to platí i o novém Meganu s dCi motorem!

Renault ve spolupráci s sportovním oddělením vyvinul nový 2,0 litrový turbodiesel, jehož dominantou jsou jak rozumné provozní náklady, tak dostatek výkonu, posuďte sami, 125 kw / 175 koní není zrovna málo a když k tomu připočítáme 360 Nm kroutícího momentu již od 2.000 ot/min. máme tady zrychlení na stovku za pouhých 8,3 vteřiny. A to nemluvíme o spotřebě rozumných 6,5 l / 100 km.

Výkon je standardně spojen s 6-ti rychlostní manuální převodovkou. Úpravy se dotkly i podvozku, ten je převzat z ostré verze 2,0 Turbo, které se pyšní vynikajícími jízdními vlastnostmi spolu s komfortem, modifikovaný podvozek je pak propojen se stabilizačním systémem ESP. Výhodou jsou rovněž čtyřpístové brzdiče s kotouči o průměru 312 mm, které bezpečně zastaví kola o velikosti 18“ palců s pneumatikami 225/40 R18.

Megane Sport dCi je k dispozici v pěti i třídvéřové verzi a krom jiného zadního křidélka se neliší od verze 2,0 turbo. Interiér je pak v duchu hliníkových doplňků s koženým volantem a polokoženými sedadly. 

zdroj: Renault

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy