Konečná podoba M3 je tady! + tapety

BMW | foto: BMW Group

Emtři, emtři, emtři…..to je zaklínadlo každého z fanoušku Bavoráckých vozů s vrtulkou ve znaku, kteří netrpělivě čekají na konečnou podobu jejich modly, Bmw po dlouhém odhalování ukázalo jak bude nová M3 ve skutečnosti vypadat.

Individuální vzhled vozů s eMkem ve znaku je tradice kterou Bmw dodržuje už od roku 1986, kdy přišlo s prvním modelem M3 E30. Z fotografií je jasné, že nová generace se od nedávno představeného konceptu v Ženevě neliší. Vnější prvky, které ji liší od běžné trojky coupe jsou nafouklé blatníky, sportovně střižené nárazníky, vypouklá kapota s průduchy, jiná zrcátka a tradičně čtveřice koncovek výfuků.

Aby bylo nové M3 lepší než to předchozí bylo velmi obtížné, jedinou cestou byla odlehčovací kůra, karbonovou střechou podobnou jako u M6, hliníkovými prvky podvozku a speciálně vylehčeným motorem se ušetřilo několik desítek kilogramů a celková hmotnost se zastavila lehce pod 1,6 tuny.

Nebylo by to Bmw, kdyby změnou neprošel agregát, už žádný řadový šestiválec, ale rovnou vidlicový osmiválec s obsahem 4,0 l, který poskytuje neskutečných 420 koní , tedy přes 100 koní na litr a 3,8 kg na jeden kůň! Více o tomto motoru naleznete v sekci "zajímavosti".

zdroj: bmw

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy