Renault Twingo – Malý hráč na velkém poli

Twingo | foto: Renault

Od roku 1993, kdy se objevilo první Twingo se už prodalo více než 2,4 milionu vozů, prodejnost podpoří již v červnu tohoto roku jeho nástupce.

S délkou 3,6 metru se řadí do nejmenšího segmentu městských vozů, přes to jeho interiér nabízí dostatek prostoru pro čtyř-člennou posádku. Díky posouvacím zadním sedadlům lze opět zvětšit zavazadlový prostor nebo místo pro nohy vzadu, a to v rozpětí od 165 do 285 litrů, po sklopení zadních sedadel až 959 litrů.

Výbava oslovuje mladou generaci, radiopřehrávač TunePoint lze snadno propojit s USB diskem nebo iPodem a umožní tak poslouchat vaši oblíbenou hudbu, navíc se snadným ovládáním na volantu. Twingo má také integrovaný Bluetooth pro komunikaci s vašim mobilním telefonem. Pozornost byla věnována bezpečnostním prvkům, především tuhosti karosérie a deformačním zónám, samozřejmostí jsou čelní a postranní airbagy. Není potom divu, že Renault si brousí zuby na testy nárazu EuroNCAP.

O tom že Twingo nebude žádný lenoch hovoří jasně benzínová 1,6 se 100 koňmi, ale nebude chybět ani 1,2 16v a to ve dvou verzích 60 a 75 koní. Na své si přijdou i příznivci naftových motorů, Renault nezapomněl osadil Twingo i vznětovou 1,5dCi o výkonu 65 k.

zdroj: Renault

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy