Mercedes S600 Pullman – Váš osobní strážce

Punto Sporting | foto: DaimlerChrysler

Německá luxusní automobilka Mercedes přichází se speciálně upravenou limuzínou, určenou především pro nejvýznamnější a nejstřeženější osoby světa.

Na první pohled se každému vybaví luxusní limuzína od Mercedesu – třída S, ovšem s protáhlou karosérií, nikoho však asi nenapadne, že pod rouškou beránčí se skrývá jeden z technicky nejbezpečnějších vozů.

Stejně jako bylo zvykem u předešlých eSkových Mercedesů s prodlouženým rozvorem, i tento nese název „Pulman“, který je synonymem pro nejvyšší úroveň ochrany, pohodlí a prestiže. Uvnitř se cítíte spíše jako v multimediálním obýváku, přitom zde můžete projednávat obchodní schůzky ve čtyřech pohodlných „křeslech“ natočených proti sobě.

Pojďme se tedy podívat na bezpečnost, ta nabízí maximální možnou ochranu proti teroristickým útokům, odolnost je testována na většině vojenským pěchotním zbraním včetně granátu. Samozřejmostí jsou speciální pneumatiky s dostatečným dojezdem v případě poškození. Nechybí ani hasící sytém nebo ochranné utěsnění palivové nádrže. Celá karosérie je potom řádně vyztužena a opancéřovaná.

Aby jste dokázali ujet případnému nebezpečí s takto těžkým kolosem, musel projít změnou i motor. V základu vychází z třídy S 600 L, dvanáctiválec o objemu 5513 ccm je opatřen dvojicí turbodmychadel, výkon se tak dostal na slušných 380 kw / 517 k a mamutí kroutící moment 830 Nm. Ještě se cítíte ohroženi?

foto: DaimlerChrysler

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy