Novinka od Suzuki - SX4 limuzine

Suzuki | foto: Suzuki

77.mezinárodní autosalon v Ženevě je premiérou pro Suzuki SX4 limuzine se stupňovitou zádí, od které se bude vyvíjet také model sport a později SX4 WRC pro rok 2008.

SX4 se proměnil z lehkého terénního vozu do uhlazeného rodinného sedanu, kde jediným společným rysem zůstává přední část. Přestože sedan nepůsobí tak robusně a prostorně jako starší bratříček, uvnitř nabízí nečekaný prostor každému z cestujících, výjimkou není ani objemný zavazadlový prostor. 

Základní verzi bude tvořit dobře vybavená benzínová 1,6 s variabilním časováním ventilů VVT o výkonu 109 koní, Suzuki s ním slibuje velmi dobrou dynamiku, což je u této automobilky zvykem. První model se objeví v prodeji na evropském trhu již koncem tohoto roku, po té se chystá verze limuzíně sport, která se pochlubí silnějším benzínovým motorem o obsahu 2,0, obouvat bude 17-ti palcová kola. V roce 2008 také přijde verze určená pro WRC závody.

Pro ženevský autosalon jsou také připraveny modely Swift Sport Rallye s ostrou 1,6 130k určenou pro Suzuki Rally Cup nebo koncept Splash. Detailní informace o všech modelech a konceptech budou známy až začátkem března.

zdroj: Suzuki

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy