Nový Mercedes C-class přijíždí

C - classe | foto: DaimlerChrysler

Světovou premiéru dnes slaví nový Mercedes Třídy C, s výjimečným bezpečím, pohodlím a výkonem nastavil laťku hodně vysoko, vypálí však rybník své konkurenci Bmw 3 a Audi A4?

Design:
Na první pohled je viditelné, že rysy nového Céčka vychází s nejvyšší třídy S –  protáhlé světlomety, masivní mříží, vytažené lemy blatníků a pomalu padající záď je toho jasným důkazem. Příď se navíc liší podle typu výbavy – Avangarde, Classic a Elegance, navíc každá úroveň je zaměřena na jiný typ zákazníka, což je jeden z hlavních cílů marketingového oddělení Mercedesu – oslovit širokou škálu potencionálních kupců. Co se týče rozměrů, tak se nová třída nafoukla do všech stran délka 4581mm (+55mm), šířka 1770mm (+42mm) a rozvor 2760mm (+45mm).

Bezpečnost a výbava:
Technické inovace jsou u Mercedesu, jak je zvykem, na nejvyšší úrovni. Z celkového množství výbavy jsme vybrali jen ty nejzajímavější. C-class dostal tzv. „Agility Control“, ten se ochotně postará o nastavení vašeho podvozku a řízení v závislosti na povrchu silnice, vše je propojeno s adaptivním brzdným systémem. Přestože byste ztratili kontrolu nad vozem, pasažéry chrání 7 airbagů, pásové omezovače hmotnosti, či Neck Pro – ochranné hlavové a krční opěrky, aktivující se okamžitě při nárazu zezadu. Třída C je může být také vybavena inteligentním světelným systémem nebo Pre-Safe systémem, známém z S – classe, který chrání cestující v případě nehody (více v sekci Technika) nebo vnitřním informačním systémem Command atd.

Motory:
Z palety motorů i vybere snad každý, čtveřice zážehových agregátu – C 180K (1,8 155k), C 200K (1,8 180k), C 230 (2,4 200k), C 280 (3,0 230k) a C 350 (3,5 270k). Ze vznětových potom 200 CDI (2,2 135k), 220 CDI (2,2 170k), 320 CDI (3,0 233k). 220 CDI se navíc pyšní o 13% vyšším výkonem s velmi dobrým pružným zrychlením, o 0,3 litry nižší spotřebou. Speciálně byla věnována pozornost i k životnímu prostředí - emisní hodnoty tak splňují ty nejpřísnější limity. Výkon je spjat s 6-ti stupňovou manuální převodovkou nebo 7-st. automatickým 7G-tronic. Pro náročné zákazníky je připraven i pohon všech kol 4Matic.

Snad jediným mínusem téměř dokonalého vozu bude cena, ta není pro ČR zatím určena, nicméně základní model by se měl pohybovat lehce pod hranicí jednoho milionu korun, přestože je C-class „slušně“ vybavena již v základu, chtivý zákazník bude moci utratit další statisíce za nejrůznější nadstandardní výbavu.

zdroj: Daimler-chrysler

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy