Fairlady Z – by Nismo

Z Fairlady | foto: Nissan

Sportovní model Nissan Z bude mít sourozence, závodní oddělení Nismo postavilo novou verzi oblíbeného Zetka pod názvem Fairlady.

Své znalosti z automobilových závodů zužitkoval Nismo na sériové verzi Zetka, zákazníci si tak mohou vychutnat jedinečné sportovní vlastnosti podpořené působivým designem. Nismo začal u karosérie, ta je nyní podstatně tužší díky novému bodykitu s vícečetnými svary a výztuhy náprav. Poté se zaměřil na podvozek, ten je rovněž kompletně předělán, na míru modifikované pružiny a tlumiče dodaly vozu zcela odlišné jízdní vlastnosti. Pro vyšší adhezi se Zetko pyšní Pneumatiky Bridgestone Potenza RE-01R.

Vnější design byl vyvinut na základě návrhových studií Design Group pomocí profesionální počítačové simulace s podporou aerodymických dat vzaty z automobilových závodů Super GT. Bodykit je proto nejen líbivý, ale také užitečný ve vysokých rychlostech, kdy má Zetko mnohem vyšší přítlak.

Interiér má pouze vylepšenou kvalitu materiálů s koženým děrovaným čalouněním – Alcantara a sportovními sedadly s lepším bočním vedením.

Pokud máte o Fairlady Z zájem, musíme Vás zklamat, dostupná je pouze na Japonském trhu.

foto: Autoindex.org

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy