BMW X3 prošlo faceliftem

X3 | foto: BMW Group

Velmi populární model X3 automobilky BMW prošlo pro modelový rok 2007 mírným faceliftem, který nyní představujeme.

Německá automobilka připravila pro své příznivce omlazovací kůru pro menší SUV model X3. Změnou prošel malinko design automobilu, více však došlo na pohonné jednotky a těšit se mohou příznivci dieselu.

Velkým změnám, pokud jste je čekali, však nedošlo a BMW spíše vyladilo malé drobnosti mezi něž patří zejména: zvětšení ledvinek vozu (znaku BMW), přebudovaný přední nárazník se zabudovanými předními mlhovými světly. Vzadu jsou světla nově seskupena, jsou níže usazena a auto zakončuje efektivní dvojí výfuk. Interiér omládl novým tří ramenným volantem. Také byly použity pro vylepšení interiéru nové materiály, které ve starší verzi z roku 2003 nenajdeme, například hliníkové lišty.  

Podstatné změny se ovšem odehrály pod kapotou, kde najdeme zcela nové motory. Novým bude také model s označením X3.0sd. Půjde o model, který dostal do vínku nový třílitrový naftový motor s dvojím přeplňováním. Jde o stejný motor, který se dostane také u modelu 535d. Twin turbo dokáže nabídnout řidiči výkon 210 kW (286 k) a točivý moment 580 Nm. Zrychlení na stovku tomuto motoru trvá 6,6 sekund a maximálky dosáhne na hranici 240 km/h. Tento model jako jediný dostane do základní výbavy také automatickou šestistupňovou převodovku. X3 se bude nabízet ještě s dalším dieselovým motorem, kterým bude klasický dvoulitrový čtyřválec o výkonu 110 kW (150 k).

Další nabídku tvoří benzínový čtyřválec 2,0 litrů o výkonu 110 kW (150 k) a nakonec dva řadové šestiválce o objemu 2.5 a 3.0 litry.

Nově bude ve voze také sloužit DSC+ systém, což je Dynamic Stability Control System, tedy systém, který udrží automobil při prudkém brzdění stabilní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy