Dvanáctiválcové SUV, které zrychlí na stovku za 3,3 sekund? Přivítejte nové Ferrari Purosangue

Ferrari Purosangue | foto: Ferrari S.p.a.

Produkce supersportů není úplně levná záležitost. Automobilky na těchto modelech často prodělávají a tak není divu, že vyrábí i komerčnější modely, na kterých vydělají dostatek peněz, aby mohli i nadále financovat drahý vývoj aut, které máme tak rádi. Kdo tedy ohrnuje před SUV od Ferrari nos, měl by si uvědomit, že nebýt něj, dost možná nebudeme v dalších letech svědky dalších úžasných sporťáků.

Purosangue je první SUV od značky Ferrari. Na první pohled by se mohlo zdát, že není úplně veliké, ale opak je pravdou. Zajímavostí jsou pak zadní dveře, které se otevírají podobně, jako to známe od automobilky Rolls Royce. Zavazadelník pojme 473 litrů nákladu.

Ferrari Purosangue | foto: Ferrari S.p.a.

Rozměry: 4973/2028/1589/3018 mm (délka, šířka, výška, rozvor)

Hmotnost: 2033 kg

Zde si můžete zkusit konfigurátor

Pod kapotou se ukrývá mohutný atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který má 725 koní a 716 Nm. Akcelerace na stovku zabere 3,3 sekundy, na 200 km/h zrychlí za 10,6 vteřin a maximální rychlost činí neuvěřitelných 310 km/h. Vůz disponuje 8 stupňovou automatickou převodovkou a poháněna jsou logicky všechna kola. Rozložení hmotnosti činí 49:51. Cenovka zatím není oficiální, ale mluví se o částce okolo 10 milionech korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy