Nová generace Harley-Davidson Sportster

Harley Davidson | foto: Harley Davidson

Nedávno představený Sportster S se blíží prototypu – je navržen do posledního detailu s jasným zaměřením na výkon. Žádný jiný motocykl nemá tak dlouhou tradici jako Sportster, konkrétně 64 let.

Představení:

Surová síla v přikrčeném buldočím postoji, inspirovaná legendárním XR 750 s nejnovější technologií a vysoce kvalitním provedením a atraktivním vzhledem.

Podívejme se na detaily: Krátký ocas a paralelní vysoko umístěný výfuk je inspirován XR 750, legendárním plochým trackerem.

Pod ním upoutá pozornost tvarovaná houpačka a prodloužený nosní spoiler. .

Pět jízdních režimů, které lze nastavit na 4′′ barevném TFT displeji, poskytuje správné podmínky pro hladkou a sportovní jízdu.

Brzdění je s podporou ABS a vepředu funguje jeden štíhlý kotouč se 4 písty. Odpružení lze přizpůsobit každému jezdci a jakékoliv situaci díky nastavitelnému odpružení a vepředu pracuje upside-down vidlice.

Motor a parametry:

Kapalinou chlazený V2 je plně naladěn pro zátah od  spodu. Křivka točivého momentu zůstává stejná v celém rozsahu otáček – mohutný výkon pro dynamické zrychlení z klidu a bohatý tah přes střední pásmo otáček. 

Zároveň, Harley opět spoléhá na motor jako na nosnou součást podvozku, aby ušetřil hmotnost. Navíc lehké materiály přispívají k dobrému poměru výkonu a hmotnosti. Sportster S, připravený k jízdě, váží pouhých 228 kilogramů. 

  • Objem 1 252 ccm
  • Výkon 90 kW (122 hp)/7,500 ot./min
  • Max. kroutivá síla 125 Nm/6 000 ot/min Otáčky: 9 500 ot./min
  • Kompresní poměr: 12,0:1,

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy