Škoda vystavila skici modelu Kushaq. Nebude ho škoda pro Indii?

Škoda vystavila skici modelu Kushaq pro indický trh | foto: Škoda Auto

ŠKODA poodhaluje prostřednictvím dvou skic design exteriéru nového vozu KUSHAQ. Design tohoto kompaktního SUV, určeného pro indický trh, je výrazný a vychází z koncepční studie ŠKODA VISION IN. KUSHAQ je postaven na modulární platformě MQB-A0-IN, speciálně vyvinuté platformě koncernu Volkswagen pro indický trh.

V rámci projektu INDIAQ 2.0 je KUSHAQ prvním ze čtyř modelů značek ŠKODA a Volkswagen, který bude vyroben lokálně v Indii. Světová premiéra vozu ŠKODA KUSHAQ se uskuteční v březnu 2021.

Máte rádi auta? Hledáme nové lidi do redakce. Napište nám na redakce@autoroad.cz a staňte se naším redaktorem.

První designová skica exteriéru ukazuje výraznou příď modelu, jehož název pochází ze staroindického jazyka sanskrt a označuje krále nebo vládce. Nápadné jsou ostře tvarované, dvoudílné přední světlomety, které sahají až k široké masce chladiče, typické pro vozy značky. Masivní přední nárazník se spoilerem zdůrazňují sportovní vzhled tohoto SUV.

Škoda vystavila skici modelu Kushaq pro indický trh | foto: Škoda Auto

Druhá skica odhaluje záď nového vozu. Je jasně strukturovaná a doplněná podlouhlým střešním spoilerem a robustním difuzorem v zadním nárazníku. Zadní světla kompaktního SUV se vyznačují krystalickou strukturou, typickou pro značku, podobně jako nápis ŠKODA umístěný na pátých dveřích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy