Porsche Jamese Maye je na prodej!

Porsche 911 Carrera z roku 1984 patřící Jamesu Mayovi | foto: Bonhams

Jste fanda Top Gearu? Nebo máte rádi alespoň staré Porsche 911? Pokud splňujete alespoň jedno toto kritérium bude vás jistě následující článek velice zajímat. Pokud splňujete obě kritéria, je velice pravděpodobné, že jste již na cestě do Goodwoodu.

O goodwoodském Festivalu Rychlosti jsme toho již napsali víc než dost a plně si to uvědomujeme. Jenže jsme si nemohli dovolit vás neinformovat o možnosti skvělého nákupu přímo na téhle akci. Prostřednictvím aukční síně Bonhams totiž v Goodwoodu proběhne aukce vozu Porsche 911 Carrera z roku 1984. To je samo o sobě velice zajímavé vozidlo, tento exemplář je ale výjimečný hlavně svým posledním majitelem. Tím je totiž slavný britský moderátor James May.

Pokud patříte mezi diváky pořadu Top Gear rozhodně si dovedete představit v jakém bude toto Porsche asi stavu. Ano přesně tak, vůz je bez jediné vady a dokonce ve svém kufru ukrývá originální sadu nářadí a rezervní kolo. Vlastně jedna vada na kráse by se našla. Kapitán Šnek totiž podlehl moderní době a do vozu si nechal namontovat moderní rádio s CD přehrávačem. Dle jeho vlastních slov ale případnému kupci rád přiloží k vozu i originální kazetový přehrávač.

Určitě vás zajímá i technická stránka vozu. Vůz je poháněný plochým šestiválcem 3,2 litru o výkonu 231 koní. Z nuly na sto zrychlí 5,5 sekundy a maximální rychlost dosahuje hodnoty 245 km/h.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy