Neskutečný nález více než 100 unikátních veteránů

Zapomenutá stodola s úžasným pokladem, který byl netknutý mnoho let.

Exkluzivní sbírka více než 100 veteránů, byla před nedávnem odhalena ve Francii. Mezi veterány všemožných značek se nachází i několik unikátů. Z zmínku rozhodně stojí Ferrari 250 GT SWB California Spider z roku 1961 (vyrobenou pouze 37 kusů), nebo Maserati Gran Sport A6G Frua z roku 1956 či Bugatti 57 Ventoux.
 
Z celkového počtu se 40 vozů nachází ve stavu, který zřejmě již nebude dostačovat k případné renovaci a tak do plánované dražby bude směřovat jen 60 vozů. Připomeňme, že jen za Ferrari 250 GT GT SWB California Spider budoucí kupec zaplatí nejméně 12 milionů Euro, tedy v přepočtu cca. 325 milionů korun. Za Maserati zhruba 32 milionů korun.
 
Za všechny automobily majitel dostane přibližně 750-800 milionů korun. Přičemž, dřívější vlastník byl Roger Baillon, který býval dopravním magnátem a mimo jiné i vášnivý sběratel veteránů. V době, kdy začala jeho firma mít finanční problémy, byl nuce rozprodat přibližně 50 zrenovovaných veteránů, na obnovu této 100 kusové sbírky již neměl peníze a tak se jich ani nezbavoval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy