Porsche ukazuje dosud tajné vozy z archivu

Porsche | foto: Porsche

Tak jako snad každá automobilka, i Porsche má rozsáhlý depozitář vozů, které se nedostaly do výroby nebo byly z jiného důvodu vyrobeny jen v jednotkách kusů. Podívejme se alespoň na některé z nich.

Porsche se chlubí tím, že ve svém muzeu má své místo 505 vozů. Takové množství není samozřejmě možné běžně vystavit a u některých to (prozatím) ani není žádoucí. Tyto vozy jsou proto uloženy v depozitáři, který je z hlediska počtu exponátů výrazně rozsáhlejší nežli výstavní plocha ve Stuttgartu.

Alespoň malý náhled do jinak neveřejného depozitáře nám v Porsche přeci jenom zprostředkovali prostřednictvím videí na serveru Youtube. Zatímco rvní video prakticky nic neukázalo, v druhém videu je již představeno několik poměrně zajímavých vozů zejména ze závodní historie značky.

Ukáže se nám tak například nedokončený rychlostní prototyp, neprůstřelné Porsche 911 996 a předchůdce modelu Boxster. Další videa mají následovat.

My si jen říkáme, že otevírání archívů by se mohlo stát trochu větší módou. Například o tom, co se v posledních letech vyvíjelo v České republice, zejména u Škody, se toho mnoho neví...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy