VIDEO: Sešly se dvě legendy, Walter Röhrl a Porsche 904

Porsche 904 GTS | foto: Archiv AutoRoad.cz

Dvojnásobný mistr světa v rally a jeden z nejslavnějších jezdců světa se svězl v legendárním Porsche 904 GTS. Je z toho nádherné video.

Pilot mnoha skvělých a slavných vozů, Walter Röhrl, dnes pracuje jako testovací pilot v Porsche. Za svoji závodní kariéru stihl dvakrát získat titul mistra světa v rally (konkrétně v letech 1980 a 1982) a mnoho dalších titulů. Muž, který měl být původně pouhým osobním řidičem, se stal světovou legendou. Má nadání být neskutečně rychlý snad v jakémkoliv způsobu jízdy, vždyť je to právě on, kdo zajíždí rekordní časy Porsche na Nurburgringu. Občas mám pocit, že by vyhrál i závody na elektrickém invalidním vozíčku...

Neméně legendární je i Porsche 904 GTS. Tento velmi vzácný vůz (vyrobila se jen série nutná k homologaci pro okruhové závody, tedy něco přes sto kusů) dokázal na konci 60. let zrychlit z klidu na stovku za 5,3 sekundy a dosáhnout na 260 km/h. Poháněn je dvoulitrem umístěným vzadu, jehož výkon je 180 koní. Na 650 kilo těžký vůz to stačí, jak ukáže přímo Walter Röhrl na okruhu.

 A jen tak mimochodem, koncern Volkswagen, pod který Porsche patří, se podívá do vrcholné soutěže rally WRC. Píše o tom náš sesterský magazín Rallyzone.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy