Znáte nejdražší automobil na světě? Seznamte se, Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail | foto: Rolls-Royce

Celkem pravidelně vás informujeme o vzácných automobilech, které na dražbách neustále vytvářejí rekordy v nejvyšší částce, jaká kdy byla za vůz utracena. Dnes je to ale trochu jiné, tento Rolls-Royce je totiž tím pravděpodobně nejdražším novým automobilem.

Pokud máte opravdu přehršel peněz, můžete si dovolit ledasco. Jednou z možností je i zakázková výroba automobilu od jedné z nejslavnějších a nejluxusnějších automobilek, jako je Rolls-Royce. A přesně to udělal jeden neznámý boháč, díky čemuž vznikl jedinečný Rolls-Royce Sweptail, pravděpodobně nejdražší nový automobil.

Automobilka se ve své tiskové zprávě o jménu majitele nezmínila, prozradila nám však, že jde o znalce a sběratele jedinečných a unikátních věcí, jako jsou například jachty, letadla nebo automobily. Tento člověk údajně jednou přišel do automobilky s tím, že by rád získal nový Rolls, který by byl inspirován vozy, které automobilka vyráběla v letech 1920 a 1930.

Vůz měl být podle zákazníka pohodlným "kočárem" s karoserií kupé a prosklenou střechou. Automobilka na voze pracovala od roku 2013, nyní ho však představila v Itálii na akci Concorso d’Eleganza. Ačkoliv může vůz někomu přijít zvláštní, podle tiskové zprávy z Rolls-Royce se zdá, že každá linka či záhyb na karoserii odkazuje na některý z vozů, které společnost vyráběla od roku 1920 až po rok 1940.

Co se ceny týče, sama automobilka ji samozřejmě oficiálně nezveřejnila, ovšem časopisu Telegraph se podařilo zjistit, že by se částka měla pohybovat okolo 10 milionů liber, což je v přepočtu neskutečných 303,1 milionu korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy