Výroba Volkswagenu California T6 jede jako po másle. Značka slaví významný milník

Volkswagen California T6 | foto: Volkswagen

Divize Volkswagen Užitkové vozy slaví se začátkem letošního roku první úspěch. Novou generaci modelu California totiž vyrobila již v 75 tisíci kusech.

Od roku 1988 je navíc tato obytná verze klasického Multivanu nejprodávanějším vozidlem v daném segmentu v Evropě. Jen pro zajímavost. Model California T3 byl celkově vyprodukován v 22 tisicích kusech, další čtyřkové provedení prolomilo hranici 39 tisíc kusů a verze T5 pokořila magickou padesátku.

Není proto divu, že šestkový Volkswagen California T6 tohle vše smázl a z továrny vyjelo již 75 tisíc kusů. Od roku 2004 se montuje závodě Hannover-Limmer, kde ho "staví" 280 zaměstnanců ve třech směnách. Novinku můžete mít ve třech výbavách (Beach, Coast a Ocean), přičemž v základu nechybí vždy piknikový stůl, žaluzie v oknech anebo rozkládací židle!

Verze Coast nabídne navíc dřez, kuchyňku, dvě varné plotýnky a 42 litrovou chladničku. Komu by to i tak bylo málo, California Ocean přidává elektricky výklopnou střechu vozu nebo lépe odhlučněná a termoizolační dvojitá okna s tmavým zbarvením. Samozřejmostí je i celá řada příplatků, které dokáží  z Californie T6 udělat takřka plnohodnotný pojízdný domek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy