Honda obnovuje výrobu v závodě Kumamoto

Honda | foto: car-brand-names.com

Společnost Honda se snažila o co nejrychlejší obnovení výroby v závodě Kumamoto. Ten byl poničen během letošního dubna zemětřesením.

Původní cíl přitom kladl ukončení obnovy do poloviny srpna, což se Hondě nakonec povedlo. Svědčí o tom následující zpráva. V závodě Kumamoto se tak znovu rozběhne výroba. V důsledku zemětřesení ze dne 14. dubna byla nakonec 6. května zastavena výroba v závodě od nočních hodin.

Továrna obnovila dodávky dílů pro výrobní závody Honda mimo Japonsko a poté od 13. května došlo k obnovení výroby motorových strojů. Pokud jde o nejvíce postiženou výrobu motocyklů, dne 6. června se v továrně podařilo v omezené míře obnovit montáž klíčových modelů a od té doby objem výroby postupně narůstal.

Nyní je linka FUN určená pro velké modely motocyklů Honda připravena na plné obnovení výroby. Krom toho se zde bude vyrábět i nedávná novinka CRF1000L Africa Twin. Díky tomu tak celková výroba v závodě Kumamoto dosáhla ke 22. srpnu 2016 běžné úrovně.

Společnost Honda se ale i tak bude nadále snažit o co nejrychlejší obnovu postižené oblasti. Jde jí hlavně o zajištění včasných dodávek výrobků ke svým zákazníkům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy