V areálu Volkswagenu byly nalezeny bomby z války, ohrozí to produkci jeho aut?

Volkswagen | foto: Evgeny Petrov, EuroZprávy.cz

V půli minulého týdne bylo v závodě Volkswagenu objeveno hned několik části nevybuchlých bomb z druhé světové války. Ty se našly při stavebních pracích a hrozilo, že stále mohou vybouchnout.

Stavební posádky našly kusy bomb hned na čtyřech místech a na místo se následně dostavil pyrotechnik. Ten vše zkontroloval a řekl, že hned tři ze čtyř bomb jsou stále do jisté míry aktivní a mohou vybuchnout po nárazu například lžící bagru.

Díky této akci muselo být v celém okolí evakuováno asi 700 lidí. Zároveň si odvezení nebezpečné munice vyžádalo zavření továrny na jeden den. Během nálezu starodávné munice naštěstí probíhala třítýdenní letní odstávka a tak se vlastně zavření továrny nikterak neprojeví na výsledné produkci aut.

Závod ve Wolfsburgu přitom svou historií sahá až do druhé světové války jako výrobní místo pro vojenská vozidla a části letadel. Spojenci bombardovali tuhle oblast těžce, a tak není divu, že se při výkopových pracích našly hned čtyři bomby. Dokonce se dá čekat, že to není vše a časem může dojít k dalším nálezům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy