Chystá se Tesla postavit továrnu v Číně?

Tesla plánuje do konce roku 2020 prodat na 500 000 vozů. | foto: Tesla Motors

Americká automobilka Tesla čelí mnohým problémům. Jedním z nich je rychlý růst produkce, jenž si v budoucnu nevyhnutelně vyžádají vybudování nových továren. Dle dostupných informací koketuje Tesla s myšlenkou vybudovat další továrnu v Číně a Koreji.

Nová továrna na výrobu baterií do elektromobilů Tesla, příznačně nazvána Gigafactory, prožije již za několik dní své slavnostní otevření. Ani tato nová kapacita ale nedokáže pokrýt rostoucí poptávku po vozech Tesla, která sílí především na asijském trhu. Díky této zvýšené poptávce Tesla plánuje, že v roce 2018 prodá ročně na půl milionu vozů. Z tohoto důvodu společnost založená Elonem Muskem, koketuje s vybudováním nové továrny přímo v Asii.

Nejčastěji se mluví o nových výrobních prostorách v Číně, ve hře je ale i Jižní Korea. Se zástupci čínských regionů údajně vedení Tesly již podepsalo smlouvu o nové továrně. Stejně tak vede hovory i s korejskou stranou. Prvním z úspěchů tohoto vyjednávání je potvrzení založení korejské pobočky automobilky. Vybudování velké továrny na elektromobily v Jižní Koreji je ale stále ve vzduchu. Jižní Korea je již domovem dvou domovských automobilek – Hyundai a Kia. Tyto sesterské automobilky plánují kolem roku 2020 rozsáhlou expanzi, na trh s elektromobily a konkurence na domovské půdě by se jim rozhodně dvakrát nezamlouvala.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy