Genesis vystavil Evropě stop. A důvod?

Přední části dominuje hexagonální maska chladiče, Genesis G90. | foto: Genesis

V loňském roce založila korejská automobilka Hyundai svou luxusní odnož Genesis. Nedlouho po tom představila i své první modely. Jak se ale zdá, dočká se jich pouze úzký kruh vybraných trhů.

„Zahájit prodej prémiové značky v Evropě je výzva, a pokud na trhu nemáte žádné produkty, je to ještě větší výzva. Evropa se jich proto nedočká dříve než v roce 2019. Hlavním důvodem pro toto rozhodnutí, je potřeba různých pohonných jednotek.“ Takto se vyjádřil Thomas Schmid, výkonný ředitel evropské pobočky Hyundai, v rozhovoru pro Automotive News Europe.

Nové pohonné jednotky nejsou jedinou novinkou, kterou Genesis chystá. Rovněž bychom se měli dočkat novinky s názvem G70, která se bude snažit konkurovat BMW řady 3. Stejně tak Genesis usilovně pracuje na vývoji crossoveru, který se k proražení na evropském trhu zdá, jako nezbytný.

Prozatím se společnost Genesis hodlá zaměřit na trhy v Severní Americe, Blízkém Východě, Číně a v domovské Korei. Do Evropy se mají vozy Genesis dostat mezi lety 2019 a 2020.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy