Nové Alfy mají další zpoždění, může za to především Čína

Alfa Romeo hlásí další zpoždění nových modelů, Giulie Q se nedotkne. | foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo se v posledních letech spíše než novými automobilky proslavila neustálým odkládáním uvedení například sedanu Giulia. Ten se ve vrcholné verzi Q nakonec představil loni v červnu, na běžné provedení nicméně stále čekáme. To platí i o dalších modelech, které se podle nového produktového plánu opozdí ještě o další měsíce.

Italská automobilka aktuálně plánuje představení nového středně velkého SUV. K němu dojde na přelomu let 2016 a 2017, což je stále relativně podle původního plánu. Ještě před ním se pak ukáže Giulia ve standardním provedení a omlazené hatchbacky MiTo a Giulietta. Tato operace proběhne údajně už za měsíc v Ženevě, ačkoliv u Alfy zkrátka nikdy nevíte…

Po SUV však přicházejí první problémy. Ještě loni měla produktová ofenziva, čítající až osm automobilů (dvě SUV, hatchback, velký sedan a dvě speciality), přijít do roku 2018. Nově se tento plán prodloužil o dva roky, oficiálně především z důvodu slábnoucí poptávky na čínském trhu, respektive jeho striktních pravidel pro importovaná auta. Čína měla být přitom hlavní zbraní Alfy pro boj s vyššími prodeji. Podle nových informací zůstávají stěžejními regiony Evropa, Střední východ, Afrika a Severní Amerika.

Kromě zpomalení příchodu nových modelů dojde také na omezení investic do výzkumu a vývoje, výroby a samozřejmě také produktů samotných. To ale vlastně není nic nového. Po tomto „fiasku“ se dost možná nabízí otázka, kdy přijde šéf koncernu FCA Sergio Marchionne s dalším odkladem. Možná už po premiéře Giulie? Nebo snad až po prvním SUV značky?

Zdroj: worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy