Fisker žaluje Aston Martin o sto milonů dolarů!

Fiskerův návrh supersportu Force 1. | foto: Fisker

Henrik Fisker je v posledních dnech spojován se svou novou společností. Především ale s aférou, která se mezi ním a jeho bývalým zaměstnavatelem, Aston Martinem vyšponovala do té míry, kdy Fisker společnost zažaloval o sto miliónů dolarů.

K tomu došlo poté, co mu údajně Aston Martin zaslal výhrůžný dopis. V něm stál krom údajných výhrůžek i přímé nařízení, aby Fisker na nadcházejícím autosalonu v Detroitu nevystavoval poslední plod svého designerského génia.

 Jedná se o supersport s názvem Force 1, který navrhl Fisker ve spolupráci s americkými závodními jezdci. A dle vyjádření britské automobilky se tento vůz přímo inspiruje u modelu DB10, který naznačuje budoucí designový směr automobilky z Gaydonu.

Podklady obhajoby Fiskera, které potvrzují, že Force 1 a DB10 jsou dvě naprosto odlišná auta, jejichž design si v podstatných faktorech zcela odporuje. | foto: Fisker

Dle slov Fiskera jde ale o dva zcela odlišné vozy, což potvrzuje rozsáhlá zpráva, kterou již připravil tým Fiskerových právních zástupců. Ta byla přiložena k žalobě, kterou designer na Aston Martin podal za zastrašování.

Pokud uzná soud Dánovi za pravdu, bude mu muset automobilka z britských ostrovů jako kompenzaci vyplatit sto miliónů amerických dolarů (2,5 miliardy korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy