Další britská automobilka se řítí do záhuby

Silniční formule Caparo T1 | foto: Caparo

Caparo je rozsáhlá britská korporace, zabývající se zejména ocelářským průmyslem. Její součástí je ovšem i automobilová divize, vyrábějící úchvatné stroje, které spíše než automobil připomínají závodní formuli. Bohužel Caparo nyní čelí nucené finanční správě a navíc je nyní bez šéfa.

Před devíti lety vznikl projekt s názvem Freestream T1, později Caparo F1. Ten měl na starosti tým, skládající se z bývalých inženýrů zodpovědných za stavbu závodních monopostů McLarenu F1. A bylo to opravdu vidět. Vysoký důraz na aerodynamiku a přítlak, centrálně umístěný kokpit, neuvěřitelně nízká hmotnost a dravý tři a půl litrový vidlicový osmiválec umístěný mezi nápravami.

To vše slibovalo neuvěřitelné jízdní výkony. Ty byly bohužel zastíněny obrovskými problémy se spolehlivostí. Kupců tak vždy bylo opravdu poskrovnu. Tato skutečnost Caparu vždy podkopávala nohy. Nyní ale zapracovala i světová ekonomika. Jak jsme již zmiňovali korporace Caparo Group se věnuje zejména ocelářskému průmyslu. Ceny oceli však prudce klesají, což automobilové divizi Capara zlomilo vaz. Tato britská automobilka se tedy nevyhnutelně dostala do nucené finanční správy.

Celá tato situace vyvrcholila před několika dny, kdy syn zakladatele, Angad Paul spáchal sebevraždu. Caparo je tak nyní bez šéfa a situace je již opravdu bezvýchodná.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy